S.O.F

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Budem oslavovať výročie 17. novembra

Lebo som veľmi štastný, že sa udial
A kto nechce, nech si neoslavuje. Nech narieka a nadáva. Jeho vec.

Tak nejak | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    aj ja budem :-)
    publikované: 17.11.2009 10:44:09 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  2. Aj ja... :-)
    Veruže mi je teraz omnoho lepšie, ako predtým.
    publikované: 17.11.2009 11:03:16 | autor: Zuzka R. (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. ja tiež...:-)
    .
    publikované: 17.11.2009 11:07:55 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
  4. A fakt myslíte, že co slavit?
    Kdysi v práci jsme losovali, kdo má narozky!
    A co takhle raději 28.říjen? Nic? Tak se rychle učte maďarsky!
    Nechci bejt vlezlej stařec nad hrobem, ale fakt mi některý nadšení z listopadu 1989 vadí.
    Brány hradu se otevřeli pro všeobecný rabování! jako husita vím, vo čem mluvím, však jste nás hnali vod Spiše:-))))
    publikované: 17.11.2009 11:11:24 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  5. Ja sa nescu hádať!
    Ja mám čo oslavovať!
    Pre mňa bol 89 rok dobrý. Odvtedy sa mi darí a mám to, o čom som predtým iba snívala. Bývam v slušnej chalupe, mám prácu, čo ma baví, cestovala som a videla kus sveta, nikomu som nič neukradla, na všetko som si zarobila tou prácou, čo ma baví, aj keď je pravda, že občas som si mákla viacej ako iní...

    Si idem otvoriť šampus a zapiť tých dvadsať rokov slušného života.
    Ahojky, Miťásku... To je len taký malý okrajový nákuk! A teraz idem míňať poctivo zarobené eurášiky do Carefuru... :-)
    publikované: 17.11.2009 11:21:44 | autor: Zuzka Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. Zuzko Pohádková, Ty zakhle, jako snajpr?
    Do řetězce i já, vyrabovat regály!Až se nabažíš plenění, ozvi se!
    A proč by jsme se měli mediálně hašteřit? Nepociťuji, pražádnou, potřebu býti rozvaděn. Jsem šťastně jednou rozveden, nechal jsem to tam všechno, i knížky, protože mně slovenská bosorka opantala, mladá krásná, vlasová manekýnka. A Ta mne naučila, nechtěně, že jsem tu dobře!
    publikované: 17.11.2009 11:58:57 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  7. JA tiež
    oslavim spomienkou. Nemali sme predtym vela.A to boli obaja v strane rodicia.No po 89 otec pracoval v Rakusku.MAma si otvorila krcmu a bolo lepsie.Nehovorim ze teraz je rovnako dobre ako pred 10 rokmi.CasY sa menia a prilezitosti je menej.Ale aspon sa mozem prejst po obchcde a ak nieco chcem tak si to kupim.Nemusim cakat v poradovniku
    publikované: 17.11.2009 12:47:25 | autor: Roothan (e-mail, web, autorizovaný)
  8. Zuzka,
    kazda palica ma dva konce...
    Neoslavujem a ani tato tragikomedia nie je na oslavu.
    Pracujem a mam tolko aby mi stacilo. Ani viac ani menej. Uz za socializmu som studovala a tvrdo makala.Nikdy mi nikto nic nedal ani sme nededili a nam nikto nanadelil. Som rada, ze sme zdravi ako rodina, dari sa nam a mame pracu. Ale dokedy...a ked sa pozeram na starkych, ktori cely zivot lopotili a teraz z dochodku musia zit, za lieky a lekarsku starostlivost platit tazke peniaze..ze stat je rokradnuty a ze uz pomaly ani nemame pod nohami zem v nasom vlastnictve --je mi smutno...

    Zuzka, je to tvoj nazor a ja respektujem...ale slusny a dostojny zivot nestoji na 89 -om a ani po ...to urcite nie!
    publikované: 17.11.2009 12:51:45 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Ja to celkom neviem,
    či oslavujem. Ani nie. Nejdem na námestie a nepotrebujem byť súčasťou davu. Iba ticho zdvihnem pohár vína a v duchu si poviem: Ďakujem vám všetkým, ktorí ste mali odvahu ísť pred 20 rokmi na námestia a zvrhnúť komunistickú diktatúru.Ďakujem Vám, že môžem žiť slobodne a rozhodovať sám za seba. Nie je vždy jednoduché urobiť správne rozhodnutie. Zavše sa aj pomýlim, ale za omyl zaplatím zo svojho. Nie som otrokom komunistov a to je viac, než možno viem celkom doceniť. Nebudem síce dnes na námestí, ale som jeden z vás. Viac robím pre slobodu a demokraciu svojou prácou a reálnym životom aj keď...možno, možno by som predsa len na to námestie mal ísť. Za demokraciu je treba bojovať každý deň, inak ju zlé sily zrútia. Tak teda o 17-nástej?
    publikované: 17.11.2009 15:14:04 | autor: pako (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. Aj ja budem
    ...je čo oslavovať...skutočne je.. A som nesmierne hrdá, že mi moji rodičia aj so stovkami, tisíckami vybojovali slobodu a Slovensko. A tak isto som nesmierne hrdá, že som Slovenka, že moje žabky sú Slovenky a žijeme práve tu!
    publikované: 17.11.2009 15:32:00 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  11. hmm,
    ked ta sloboda a demokracia je tak krasne dajme tomu diskutabilna...ano mame demokraciu a aj euro! to euro a tu demokraciu aj v ktorej mene zomieraju v inych krajinach nasilim vo vojnach ludia! v mene tejto demokracie sa dvihaju case...aby ste mali na case a inde a ini nemaju chleba..aby ste si kupili Nike , ktorych vyrobna cena je 1 dolar!ktore vyrabaju zvacsa zenu a deti v neludskych podmienkach za ppol centa, aby ste mali plyn, opium a lieky za drahe peniaze z krajiny kde v mene demokracie sa kazdodenne zabija a vrazdi, aby ste mali ropu a auta, a krasne vyrobky a chodili na vylety inde denne zomieraju tisicky ludi , vyvrazduju ich v mene demokracie a boja proti terorizmu, aby ste mali jeziska denne zommieraju okupovane palestinske deti a zeny a muzi a cely narod sa vykynozuje v mene demokracie a slobody, v afrike zomieraju na rakovinu z odpadu radiaktivneho- z toho vaseho ktory sa v mene demokracie tam vyvaza, v Niger sa vyslovene drogy rozdavaju deckam aby zabijali, aby sa ukradlo a okradil ich o co najviac, vase deti jedia cokoladu, ktore africke deti v zivote nejedli, darujete si kvety- tie ktore pestuju africke zeny co zomieraju z otravy pesticidmi ...a v mene demokracie sa dvihaju case za slobodu...aka sloboda ludkovia, ved sa pozrite len na spravy, a na samych seba...verite tomu?! to je dobre!dvihajte case!utuzujete demokraticky kapitalizmus s ludskou tvarou :D
    publikované: 17.11.2009 16:40:59 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Jajaj
    Myslim ze si to cele pleties.Palestina a Izrael.Nabozenska vojna minimalne.Okrem toho ze si na rovnake uzemie robia narok dva narody.Niger,Somalsko, Džibutsko,Eritrea a tak dalej? Kmenove vojny,ziadna demokracia.RAdioaktivny odpad? Vyvazali sme ho do Ruska nie do Afriky a najvacsie uspechy v jeho likvidacii predstav si dosahuju dlhodobo Svedsko a Finsko ktore uz davno su kapitalisti. No a dalo by as viac o tom.No az ked budes mat podlozene fakty
    publikované: 17.11.2009 17:13:58 | autor: Roothan (e-mail, web, autorizovaný)
  13. Kúšem si tu do jazyka... ale nedá sa. To je to ozaj celé postavené na hlavu!
    Ja mám dojem, že podaktorí by najradšej stiahli tie prednovembrové časy ako čerta dole z pekla, aby sa to tu znovu riadne rozkúrilo.
    No, idem radšej na hru faktov:
    Pred 89 som mala v knižnici plat 1760 korun. Čižmy pre dospelých stáli cca 600 Sk. Pre deti okolo 350 Sk. Mala som manžela, deti, plat mi ledva stačil na to, aby sme sa obuli. Inak by sme nemohli chodiť von, alebo by sme chodili bosí.
    Dnes si z môjho platu môžem dovoliť nielen tie štvoro párov čižiem, ale aj sa z neho stravujem, bývam, platím si socialku, zdravotné, poistku pre seba, partnera, stavebne sporenie pre deti, cestujem, obliekam sa, mám na knihy, koncerty, ešte si aj na účet čosi dám...

    Tak radšej toho červeného čerta nechám tam, kde je, a nebudem ho za chvost ťahať nazad do svojho života!
    publikované: 17.11.2009 17:23:27 | autor: Rozpravka (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. Jajaj
    ...huhuuu...hovoríme,píšeme, diskutujeme, žijeme s Novembrom 89 tu na Slovensku....!!!
    publikované: 17.11.2009 17:35:38 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  15. Roothan, Zuzka..
    Rooothan,ale kdezeee, ale rada by som sa ;)) Odkazem ta len na rezolucie BR OSN. pozri si ich ;-)) len to jedine kolko ich je voci Izraelu a kolko z nich vykonal a potom sa vrat k tejto debate ...Afrika je smetisko vyspelych statov, chod tam..ale nie do turistickej zony..chod..ja som mozno videla a viem..a mozno nie, mozno fantazirujem..ktovie..
    Zuzka, ja sudim celkovo a nie ako som sa mala ja vtedy a teraz. Podla seba sudim dobu a jej prinosy?!...je tolko socialnej neistoty ze az..bud rada, ze na to mas ekonomicky byt si ista...a komunistov? nikto nevravi o komunistoch, ja vravim o demokracii ktoru zijeme a v tom je rozdiel.
    A ked uz rozpravame o cervenom certovi, mnooo...keby ho nebolo, este by sme byvali v chalupkach a na vzdelanie by mali len pani ?! nie vsetko bolo zle. len to uznat a nie pocuvat a pritakavat..tak to vidim ja,nemusi sa to zrovna pacit..;))


    publikované: 17.11.2009 17:47:28 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. jajaj
    máš v mnohom pravdu, že sa dejú na svete zlé veci. Skúsiš sa pozrieť na podstatu, čo spôsobuje demokracia a čo iné v tom zle?
    "Červený čert" bol naozaj čertom a i v tom, že sa mu podarilo mnohých presvedčiť, že vidieť čerta znamená vidieť anjela. Našu krajinu z desiateho miesta najvyspelejších krajín, práve červený čert posunul na 78 miesto, medzi zaostalé krajiny. Predstav si, že sme teraz ešte stále na 10 tom mieste. Približne dnešné Holandsko, Nemecko. Majú tam vzdelanie iba páni? Žijú tam v chalúpkach? Ak áno, prečo tam potom naši ľudia veľmi radi zoberú aj podradnú prácu?
    publikované: 17.11.2009 18:27:40 | autor: pako (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. Šťastná to žena,pravila babička!
    Z jednoho platu todlencto všechno stihnout, to je příklad co táhne.
    Ale co ti, co maj hovno a né plat? Nádherně kapitalistickej?
    No, tak ti asi budou vždycky problém, pro zaobstaraný lidi, svobodný!
    publikované: 17.11.2009 18:50:28 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  18. Bisťu, však od toho 89 už dvadsať rokov v kuse makám, tak si hádam zaslúžim nejaké to materiálne šťastíčko!
    :-)
    publikované: 17.11.2009 19:23:46 | autor: Rozprávka (e-mail, web, neautorizovaný)
  19. tak
    Barka, ked som pouzila slovo casa, nebolo to proti tebe.
    Ja ..ja..tazko je mi ak moji blizky chodia pomaly po zobrani, lekarom sa za miesto v nemocnici dava uplatok , deti sa vysmievaju detom chudobnejsim a tie sa chcu zabit, moja suseda skoro zmrzne lebo nema na plyn, starky su po chudobincoch a charitach a aj odtial ich idu vyhodit lebo dochodok nestaci na krytie..a vsetko je rozkradnute, a stale sa kradne...to som stale na slovensku...
    Pako, nebud pako..;-)
    Zuzka, po 89 " jedna vyznamna francuzka dama ktora zaujimala vyznamne miesto vo svojej krajine sa mi uskrnala ..theaaater mi vravela ze je unas...mno, jedinym zadostucinenim mi je, ze sa dostal aj ku nim so Sarkozym . Akurat francuzi ako narod si vedia vydobyt svoje.
    Chcela som ti napisat, ze spisovatel je svedomim doby a spolocnosti v ktorej zije..ved aj samotne rozpravky, povesti odzrkadluju dobu a co bolo v nej ..
    publikované: 17.11.2009 19:38:12 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  20. Ani raději nenapíšu, kolik lidí maká daleko dýl
    a nemaj ani prdlačku, jednou do tejdna zelňačku, a taky by chtěli trošku štěstíčka! Říkávala babička, počekej, kdo si počká, ten se dočká! Nebíčko to jistí a tím si buďte jisti!
    publikované: 17.11.2009 19:42:18 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  21. Môj drahý Miťásku a moja drahá Jajajka, to, že si tu teraz tak slobodne môžete
    písať o tom, ako sa vám ťažko žije, za to môžete ďakovať aj 89 roku, skúsili by ste to napísať predtým na adresu socializmu, hneď by ste mali eštebákov na krku.

    A toto vám píšem ako svedomie národa :-)))))
    publikované: 17.11.2009 20:04:37 | autor: Rozprávka (e-mail, web, neautorizovaný)
  22. Pohádko, za mojí držku jsem fasoval všechno možný...
    a vidíš, tu jsem. Přežil jsem i přeukrutné utrpení totalitního režimu, moje babička, sloužila u hraběte Černína, já jsem potom bydlel v jeho zámečku, přežila feudáli, kapitalisti, komunisti, ale kapitalistů se znova nedočekala.Já doufám, že nepřežiju blaho prvobytně pospolnýho kapitalismu pod vedením soudruhů. Už se to snad povede. Aby se kruh neuzavřel:-)))
    publikované: 17.11.2009 20:11:48 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  23. Moja mila Zuzka,
    ty este stale o komunistoch?! Ako svedomie naroda radsej nepis..alebo mi daj vynimku, bo ja s tym svedomim nechcem nic mat namojdusu..
    Minule som zas a znovu citala clanok--take jedno svedomie Borisa Filana...citala si ho?!
    PS: pisala
    publikované: 17.11.2009 20:20:12 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  24. Jajaj, ale si to našlápla:-)))
    To Ti teda povím!Vono se dá všechno možný napsat, navíc, když Ti to vydaj, je to báječný!
    publikované: 17.11.2009 20:24:16 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  25. Ste srandisti... :-) Čafky, radšej si idem užívať.
    :-)
    publikované: 17.11.2009 20:27:06 | autor: Rozprávka (e-mail, web, neautorizovaný)
  26. Mito,
    mi nevydali, ale ako vsetko lietalo by si videl o);)) ...ja sa nebojim , ja som partyzan!


    /Pálenica Borisa Filana v Slov. rozhlase dňa 29.11.2008

    Blíži sa koniec roka a s ním prichádzajú rôzne predpovede. Niektoré z nich sa týkajú budúcnosti Baraka Obamu, iné toho, že sme sa predsa len neučili v škole ruštinu zbytočne. Ja mám jednu predpoveď, ktorá je dlhodobá:

    Pamätajte si!

    Raz príde doba, keď sa vynoríme z tohto šialenstva, ktoré nám teraz vzbĺklo v hlavách a budeme sa za seba strašne hanbiť. Budeme sa prepadať od hanby, keď si spomenieme, na čo sme sa pozerali, čo sme čítali a čo sme počúvali. Ako sme dovolili, aby nás pár šikovných zvrhlíkov dostalo k novinám, časopisom a televíziám, ktoré sú žumpa plná zvratkov a výkalov.

    Nebudeme chápať, ako bolo možné profitovať na chorobách a nešťastí našich blížnych. Nebudeme schopní vysvetliť našim deťom a vnukom, ako sme to dopustili. Budeme sa snažiť nemyslieť na to, akých blbcov a hlupane sme to považovali za celebrity. Budeme sa hanbiť za dobu, keď boli denne na prvých stránkach nagelovaní pajáci a usmievavé opice, ktoré neznášali väčšie série orgazmov s tým istým partnerom. Budeme hovoriť, že na vine vtedy boli oni, akýsi neurčití oni, a tí budú medzi nami a budú ukazovať prstom na niekoho neexistujúceho.

    Ale my sme spolupáchatelia tohto hnusu, nie iba tí čo to píšu, vydávajú a vysielajú. My s nimi ochotne kolaborujeme tým, že to pozeráme, počúvame, čítame a kupujeme.
    Iba toľko som Vám chcel povedať, respektíve nie chcel, ale musel, lebo už mi praskne hlava od toho mlčania.

    publikované: 17.11.2009 20:30:13 | autor: jaja (e-mail, web, neautorizovaný)
  27. Už jsem se ulekl, že Čalfky, Pohádko:-)))
    Ale koukám, žes to dala správně. Ahoj:-)))
    publikované: 17.11.2009 20:32:30 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  28. Jaja
    ...ale to už nesúvisí s Novembrom ako takým... ako som písala v mojom článku, je len na nás, aký štát si vybudujeme, akú spoločnosť si vychováme, ako si vychováme deti, ako si oni vychovajú vlastné deti. November 89 nám dal len možnosť výberu... a je na nás, čo si vyberieme... Dnes.. dvadsať rokov PO..si každý môže hovoriť sám za seba...
    publikované: 17.11.2009 20:48:04 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  29. mam pocit,
    ze je v sucasnosti ovela uzsia spicka tych, ktorym je neporovnatelne lepsie ako pred ´89 rokom a rozsirili sa rady tych, ktorym sa dari horsie a zdaleka nie vlastnou vinou...
    mam este zopar odlozenych clankov, kde som kritizovala pomery u nas, vysli mi dokonca v Pravde, nikto ma za ne nezatvoril...dokonca prave 17.11. mal byt moj list rieseny v TV...tu nejde o to, ze by chcel niekto vratit spat komunistov, ale malo sa zachovat to, co vtedy fungovalo dobre...len si spomente, ako nam po Neznej slubovali, ze do dvadsat rokov je u nas Rakusko...co je vsak u nas v skutocnosti? Rakusko pre par tisic zbohatlikov... Komu vyhovuju zakony? Kto ich dodrziava? Ako je to so vzdelanim? So zdravotnictvom? A to este zan platime nemale peniaze...niekto mal stastie, ze sa dostal k praci, ktora dobre vynasa a zabezpecil seba i cele pribuzenstvo...niekto drie cely zivot a ani nevie, ako vyzera more, pretoze mu chybaju peniaze na zakladne potreby...kolko ludi robi vo vyrobe a za aky plat...a sefuju im dosadene deticky majitelov...mnohe nedobre veci spred 20 rokov su este vypuklejsie - rodinkarstvo, uplatkarstvo, zdieranie ...mohli by sme tu viest rozhovory dni a noci...kazdy ma svoju pravdu, ale okrem tych malych pravd by malo byt objektivne hodnotenie celeho obdobia, co je dobre a co nie...
    publikované: 17.11.2009 20:58:06 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  30. No
    ... ja pre dnešok rezignujem.. len každý by sa mal zamyslieť aj nad tým prečo je taká nízka volebná účasť...Tam to je... vládnu nám tí, ktorých sme si zvolili.. a tí čo nevolili...no vec ich svedomia... Majte sa.
    publikované: 17.11.2009 21:01:23 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  31. Barka:)
    preco rezignujes? Len preto, ze ludia maju rozdielne nazory? A ist volit je tiez o slobodnej voli, o slobode rozhodnut sa...ak si nemam co vybrat, nevolim...uz sa nedam ukecat na mensie zlo...zlo je stale len zlo...bola by som radsej, keby som si mala koho vybrat a mohla volit ...a o svedomi by som skor hovorila u tych, co sa nehanbia byt na kandidatke a slubovat nesplnitelne...
    publikované: 17.11.2009 21:09:36 | autor: hanka (e-mail, web, neautorizovaný)
  32. Potom treba niekoho na tu kandidátku dať...
    ..rezignujem z jedného dôvodu, že my Slovač stále len pindáme na to ako nám je zle, ako nemáme toto, aká je tu korupcia a neveríme vlastnému štátu, nikomu, stále len ukazujeme na to, že niekto je hore, a my sme dole...
    Patrí k nižšej robotníckej triede, pracujem za minimálnu mzdu, platím za jednoizbový byt polovicu z mojej výplaty, nikdy nebudem mať na to, aby som mala vlastný byt, nikdy nebudem vo vedúcej funkcii, nikdy nebudem pracovať v obore v ktorom som sa vyučila, doplácam na lieky, platím vysoké dane, ale napriek všetkému ucím svoje deti k láske k vlasti, k národnej hrdosti...
    Všetko sa dá zmeniť... len pre kristove rany, nejde to zo dňa na deň... máme tak krátku historiu, kde sa my mozeme porovnavat s Rakuskom... A radsej tu energiu co vynakladame na dehonestovanie Slovenskej republiky a porovnavanie s neporovnatelnym by sme mali vynalozit na to, aby sme niečo zmenili, s čím nie sme spokojný...
    Môj názor.
    publikované: 17.11.2009 21:15:07 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  33. Barka,
    nevenujem sa politike, netrufla by som si niekoho doporucit na kandidatku...nie je to ani o rezignacii...otvaram usta a to dost hlasno stale...ale vsimni si, ze ani vplyvnejsi ako ja nedokazu (zatial) urobit poriadky tam, kde to tlaci...som na tom podobne ako Ty, co sa mojich "majetkov" tyka, nikdy som netuzila po milionoch, takze to sa mi splnilo...chodila som na namestia, bolo to uzasne obdobie, stale som verila a verim, ze bude lepsie...len to akosi dlho trva...ako niektore deti naucit na nocnik...
    publikované: 17.11.2009 21:20:25 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  34. Hanuš
    od 93 ako sme sa stali samostatnou krajinou, republikou, prešlo strašne málo rokov... je to prikrátka doba na to, aby sme si žili možno bohatšie... Len začínam mať pocit, že ľudia majú v hlave kalkulačky, a nič iné.. všetko sa prerátava, všetko sa kalkuluje, všetko je prepočítané, skalkulované... A aj ked su peniaze dolezite, zabudame na jedno... dostojne sa da ziť, aj bez vysokeho prijmu. Nikdy som nebola pri mori, nemam vilu, ani vlastny byt, ani auto, minimalnu mzdu.. a nemyslim si, ze by som zila neplnohodnotny, nedostojny zivot.
    publikované: 17.11.2009 21:23:53 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  35. Barka,
    vec svedomia, že do kandidátok sú postavení takí ľudia, akí sú. Veď si spome) na praktiky Mečiara: Kto nie je so mnou , je proti mne a ide z kola von.
    Barka, kto je na čele štátu? Človek, ktorý tvrdo háji naše záujmy, alebo len záujmy JEDNEJ STRANY, len aby bol zvolený znovu?
    publikované: 17.11.2009 21:32:20 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  36. Barka,
    si o kus mladsia...s vekom, aspon u mna, pribudaju diagnozy, niekedy sa priam hrozim toho, ze budem PN a nedokazem zaplatit ani byt...co potom lieky...a ostatne...nemam megalomanske tuzby a sny, skor existencne obavy, co ak...netreba mi vela, no trosku istoty by nezaskodilo...a stve ma, ked si niekto robi co chce, slapat po druhych, zakony su prenho suma-fuk...moji dospeli synovia mi pred casom povedali, ze si na mne vazia to, ze som ina, nez rodicia ich kamaratov...ze som ich vychovala inak...mame jeden druheho, nenahrabala som pre nich ziadne majetky, nenaucila som ich podliezat, vtierat sa...vsadila som na vzdelanie...verim, ze vdaka nemu sa dokazu postavit na vlastne nohy...
    publikované: 17.11.2009 21:33:21 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  37. Bárko,prosím Tě pěkně, Ty víš, koho jsi volila?
    Však to není vo tom, že ženská, vzdělaná, nesmí bejt prezident! Vždyť Ti tam Tvá strana dosadila lidi, ktré ani neznáš! Vždyť se ani neunůvajú do práce. Jsou imunní vůči všemu!
    A Tvůj názor na spokojený plnohodnotný život s minimální mzdou respektuji.
    Vždyť vo to de! Že i málo stačí a všichni budou spokojení? Ale vnucuje se otázka?
    Koho mám vokrást, abych byl taky bohatej?
    publikované: 17.11.2009 21:34:39 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  38. Hanuš
    nedá sa vyhovieť všetkým ľuďom. A vo vrcholovej politike budú vždy ľudia, ktorí sa tej druhej strane nebudú páčiť. Ale pre mňa má November nesmierny význam, a je mi nesmierne ľúto, že ľudia vidia, len peniaze...alebo teda zväčša len to..
    Ano, po financnej stranke to mozno bolo lepsie.. no..nebyť aj Teba, tak si tu dnes takto slobodne nepiseme... Dakujem, ze si strngala klucami aj Ty..som ti nesmierne vdacna. Za to, ze moje deti mozu zit v slobodnej krajine
    publikované: 17.11.2009 21:35:43 | autor: barka (e-mail, web, autorizovaný)
  39. Jajaja,
    dobre si to vystihla tým Borisovým článkom, aj keď nuž niekedy aj on ináč ťahá.

    Barka, tá kalkulačka okamžite naskočí, keď ideš do lekárne a vyberáš si bežné lieky. A vyskočí, ak si srdciarka a nedaj bože cukrovkárka.
    A čo v septembri, keď nakupuješ veci do školy, ktoré si dostávala ty zadarmo? Nechcem všetko zadarmo. Ale ani za premrštené ceny.
    publikované: 17.11.2009 21:36:42 | autor: vasilisa26 (e-mail, web, autorizovaný)
  40. Barka:))
    strngala som a bolo to nadherne:)
    Aj moji chlapci boli nadseni, ked som ich tahala na sankach na namestie...nechcem vratit spat komunistov, to ma nenapadlo ani na okamih, len stale opakujem, ze sa nemuselo znicit to, co fungovalo dobre...
    vies, ako som plakala stastim, ked sa zrusila povinna vojenska sluzba? Syn mal odklad kvoli skole, no a chvalabohu sa ZVS medzitym zrusila...
    podarilo sa zopar skvelych veci, kiezby sa toho podarilo casom viac a viac...
    Mas dve dievcatka, o par rockov budu chciet studovat , potom mozno pocitis naplno, ako velmi chybaju peniaze na slusne zitie a studium...dufam, ze dovtedy sa nieco zmeni...dnes je to fakt vazny problem pre rodiny s nizkym prijmom...
    publikované: 17.11.2009 21:44:46 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  41. Hani, jsou tu mladší, dravější, asertivní lidi, tak to je!
    Osobně rozlišuji význam slov žít a přežívat. Nevadí, přežili jsme socialismus, snad důstojně umřeme v kapitalismu, ! Je to moje naděje!
    Jinak se nic moc neděje.Všechno ou a kej, zaskočím do pubu, dlouho tam nebudu,vrátím se do svý králikárny spustošený, skouknu v telce nějakej americkej filmeček pro rozptýlení před spaním, miluju například půl zapálenýho města a hořící auťáky v luftě, střelbu jak vo božím těle a nikde ani jeden policajt. Je to nádhernej pocit svobody a žádnej policejní stát . To u nás je policajtů na každým rohu, že až. No, pravda je, že spíš vybírají pokuty za všechno. Ale na druhou stranu, když to vemu, tak je to potřeba. Peníze jsou vždycinky potřeba.
    Někdo řekl, že majetek obtěžuje. Asi Gejts, nebo kdo nevím už přesně. Mám tu onúú, jak se to, no tú... Alzhajméra. Strnulost. V myšlení, a bohužel i onakvejší! Ale věřím, že se to časem upraví. K doktorovi nechodím, nechci riskovat, že mně tam předčasně zabijou. Protože kdo ví, jak je to s akreditací na lékařských fakultách. Však každej rozumnej demokrat se nechá operovat ve Švajcu. Pro jistotu!
    publikované: 17.11.2009 21:49:49 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  42. .
    Celý dnešný deň spomínam.
    A nepamätám si na nič, čo by bolo za socializmu lepšie ako je teraz. Nech sa snažím akokoľvek, nič mi nenapadá. Skutočne nič.
    publikované: 17.11.2009 22:09:00 | autor: zelenarusalka (e-mail, web, autorizovaný)
  43. Rusalka:)
    stastna to ( si ) zena:)
    publikované: 17.11.2009 22:11:10 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
  44. A to je moc dobře, Rusalko!
    Na všechno špatný je lepčí se nepamatovat!
    publikované: 17.11.2009 22:11:40 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  45. Taky se radči nepamatuju, že mně nevzali za palubního průvodčího,
    ač řádně přijat na matfyzáckou fakultu UK, to je Karlovka, né Komenskej, ale i toho mám taky rád, však von to byl tuším co pravil, že je potřebné si i šáhnout, nebo né?Brali svýho času třicet vosum , to víš síto prvního ročníku to jistí,tak tam jsem taky nemohl, tátu vyrazili ze Strany po šedesátým vosmým! Kotelny vobsazený, tak co se mnou? Vojáci se smilovali, naučili mně zabíjet vostatní lidi, ale zase na hovno, protože doteď nebyla žádná pořádná válka!Tak nevím, asi jsem žil úplně zbytečně!
    publikované: 17.11.2009 22:21:00 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  46. Ešte pár slov
    Hanka tu napísala do dvadsat rokov je u nas Rakusko... a nie je, nesplnilo sa jej to, čo očakávala. Hanka, vieš čo si chcela? Viem, že to vieš. Ja to teraz možno iba poviem trochu inými slovami. Chcela si to, čo dosiahla krajina - Rakúsko, po 40 rokoch v slobodnej spoločnosti, bez komunistického šialenstva ktoré malo Československo. To Československo, ktoré pred komunistickým šialenstvom bolo na 10- tom mieste v posudzovaní životnej úrovne a Rakúsko na približne 40-tom mieste. To je výsledok komunistov. Dobré miesta sa vždy ľahko strácajú a ťažko získavajú. Dlh, ktorý urobili komunisti musí niekto splatiť. A to si ty, ja, naše deti a ostatní.
    Niekedy ma napadá, že nežná revolúcia asi nemala byť až tak nežná a mal byť účet predložený tým, ktorý dlh spôsobili a nie tým, ktorí pre dlh trpeli a trpia. Platí to aj o dnešných dlhoch. Dnes je to už trochu iné a dobrovoľne si vyberáme podporu tých, ktorí idú smerom tváriť sa sociálne a kradnúť hromadne. Iba sa nečudujme, že dlh zaplatíme my a naše deti.
    Vážim si ľudí ako Barka, ale aj Hanka a trebárs aj Miťo a všetkých ktorí tu píšete. Vôbec nevadí, že sa v niečom nezhodneme. Mať vnútornú silu, byť čestný a viesť k tomu i iných, to nie je až tak málo. Je to veľmi veľa.
    Nečudujem sa že mnohí majú pocit sklamania a očakávali viac. V materiálnej ale aj v duchovnej stránke. V mnohom je splácanie dlhu za 40 ročné komunistické šialenstvo. Či budeme bohatí duchovne, to mi pripadá, že záleží len na nás.
    Materiálne, tam je to asi trochu zložitejšie. Kdesi som tu v diskusii napísal, tuším Ivanovi, že aj to záleží len na nás. Je to pravda, ale nie všetci máme rovnaké schopnosti. To, že si ja viem poradiť a mám ďaleko nadpriemerné príjmy, neznamená že si vie poradiť každý. Ako tak si viem predstaviť, čo znamená žiť z podpriemerného príjmu a nečudujem , že mnohí nie sú s tým spokojní. Asi sa tu teraz niekto pohorší, že iba ako tak si to viem predstaviť. Na to môžem iba povedať, že ja si aspoň uvedomujem, že to viem iba ako tak predstaviť a nehrám sa na človeka, ktorý všetko chápe a ide spasiť ostatných. Poznám takých spasiteľov, sú to najväčší podvodníci a zlodeji. Ja dokážem pomôcť iba pár ľuďom, pre ktorých viem zabezpečiť prácu. Tí ľudia, ktorým zabezpečujem prácu, to nie je o ich neschopnosti. Je to o ich prístupe k životu. V prírode nie sú len dravce. Dokonca sú v menšine. Je to o podanej ruke. A chytrý vie, že ruku podávajú dvaja.
    publikované: 18.11.2009 09:07:57 | autor: pako (e-mail, web, neautorizovaný)
  47. Mito děkuje za uznání:-)))
    Jsem rád, že můžu bejt. Rád podotýkám, že ve zdravotní knížce mám napsáno: Schopen služby v epicentru.
    Přežiju úplně všechno, co se přežít dá. Jsem nezávistivej, nevaděj mi bohatý lidi, nežárlím, a to je moje deviza, I manželku bych půjčil, kdyby šlo jenom vo sex a nemusel jsem se rozvádět:-))Kámoš mi jednou půjčil ženu, s jejím souhlasem, i jsem mu jí vrátil! Jó, kámoši musej bejt, bez toho to nejde!
    publikované: 18.11.2009 10:03:33 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  48. Pako,
    myslim, ze v tejto debate neslo o 40 rocne komunisticke sialenstvo. Z mojho pohladu malo svoj zmysel. A uplne iny ako z tvojho. To ci tu bolo alebo nie, o tom rozhodoval aj kapitalizmus. A dost davno pred tym...ale to uz je ina rec.
    Mam slepu tetu, ma pozehnane rokov , je to velmi cula osobka a rozvazna. Ta by ti povedala, ze komunisti jej dali pracu- chleba, strechu nad hlavou normalnu a nie slamenu, dochodok a dostojny zivot. Pred tym si to dovolit nemohla. Kazda minca ma dve strany Pako. Aj to, ze teraz ista generacia nevie ako bolo. Ziju svoju dobu a vlastne vsetci ju zijeme....kazdy podla svojho vedomia a svedomia. Nejde o to ci sme ako rakusaci alebo sme ako dakto...mne osobne to je fuk ako sa maju tam alebo inde. Mne ide o to ako sa mame my. A preco 20 rokov tu vladne bezpravie. S tym sa stretavame denne, vsetci a bez rozdielu. A my, my sa prizerame a tvrdime ano!? mame demokraciu...aku demokraciu prosim ta...stat netvori par zlodejov, zbohatlikov alebo tych co sa maju dobre, stat sme my...my platime dane, my pracujeme, obrabame, na obycajnych ludoch stoji krajina a nie na vozovom parku ministerstva vnutra alebo kupelni jeho velicenstva...on je zamestnanec u nas a nie na opak..
    publikované: 18.11.2009 11:13:37 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  49. Už to tu nejaký čas čítam... Z posledného kometáru mám pocit, že ktosi je tu zarytá stará komunistická štruktúra!

    publikované: 18.11.2009 11:44:37 | autor: Debakel (e-mail, web, neautorizovaný)
  50. možno to bude bodka na koniec.. a možno ani nie..
    včerajšie správy na JOJ.. a ich bodka.. p. Kňažko..a jeho slová..

    a ja si fakt nemyslím,že je čo búrlivo oslavovať..

    možno plán bol dobrý,ale... naplnil sa?..

    prišlo k nám len to zlé.. a prehlušilo to dobré..

    alebo je len povolene ukázať pravé tváre.. ale .. je to stále výhrou?..
    publikované: 18.11.2009 12:10:23 | autor: MissEllie (e-mail, web, autorizovaný)
  51. Ja jej to stale vravim!
    ze ju este obvinia a zatvoria! kto to kedy videl aby sa pobozna zena modlila ruzenec a dakovala komunistom a potom bohu..a farara ani dom nezavola vysvecit, ze toho frasa nesce-sama to robi skupa je-ze za stovku by aj nit do ihly navliekala hoc aj tyzden, jak keby jej nestacilo raz za den sa najest, ale ona nieee, ona si musi dat plnuuu lyzicu smalcu na halusky!a to chroom me jej museli kupic, bo ze na nohy nebiruje zeby schudla bo tak jej dochtorka povedzela a minule zahlasila ze me smak na banany, a ze na nedzelu sce svieckovu na obed...ta co vona sebe duma, tota stara struktura--ja neznam...vecej preji,jak nam do domu da...asi ju zastrelime a dame do oblaka pokla se nerozpadne, zeby nam postarka dochodok dala a dakus me prepatreli po tej diktature bo aj my sceme zic ta ne?!...
    publikované: 18.11.2009 12:28:15 | autor: jajaj (e-mail, web, neautorizovaný)
  52. A tož ja su taky stará strukůra:-))
    Když Jajaj, tak já větčí:-)) V duchu světonázoru: Soused psí boudu, tož mi přistavíme patro, stará, to bych se na to podíval, Komanč jeden proletářskej:-))))
    A v Americe je tuze moderní nejíst nezdravý jídla! Ale vod čeho jsou tak tlustý nevím. Asi se přežíraj zdravým jídlem, nebo co!
    publikované: 18.11.2009 18:46:20 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  53. Pako...
    Rakusko nam slubovali nasi novi "papalasi" nastupivsi na tron po neznej, nie ja...osobne po Rakusku netuzim, nemam vysoke naroky, dokazu ma potesit malickosti, je vela toho, co nemam, co ini povazuju za samozrejmost...tieto dni som citala vyjadrenia tribunov spred 20 rokov, nie su to veru oslavne ody na sucasnost, skor ciastocne sklamanie, skepsa...
    nevravim, ze vsetci, ktori maju v sucasnosti nadpriemerny prijem, su zlodeji, nepoctivci...no len slepy a hluchy by nevidel, ze za tych 20 rokov sa tu vela rozkradlo, zvecera do rana pribudlo milionarov, dokonca zopar miliardarov, to sa komunistom nepodarilo za 40 rokov...ver ci never, nechcela by som miliony ...mam uz svoj vek a vzhladom na to, ze robim pomerne dlhy cas, v praci sa neflakam, robim podla najlepsieho vedomia a svedomia, tak by som chcela mat slusny prijem, ktory nam postaci na bezne zitie, aby moje deti nemuseli studovat na pozicku, chcela by som, aby tu platili zakony chraniace slusnych ludi, aby zakony postihovali nezodpovednych rodicov, aby tu platili urcite pravidla a to pre vsetkych bez ohladu na majetok, ci znamosti na vyssich miestach...som naivna?
    Stale verim, ze pravidla su na to, aby ich dodrziavali...vsetci...a som rada, ze sa Ti dari, vazne, tesim sa, ze ludia su uspesni...ja to neviem:)
    Prosim, musis mat taky hrozny nick?
    publikované: 18.11.2009 19:36:37 | autor: hanka (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014